KÖTET

2005. óta szervezünk nyaranta néhány napos Középiskolás Természetvédelmi Tábort (KÖTET). A táborba olyan 14-18 éveseket hívunk, akik korábban részt vettek az MME Börzsönyi Csoportjának természetvédelmi táboraiban, azaz a Börzsönyi Ornitológiai és Természetvédelmi Táborban (BOTT) vagy a Börzsönyi Természetvédelmi Táborban (BTT).

A KÖTET céljai a következők:

  • A középiskolások közül kiválasztani olyanokat, akik szívesen lennének szakmai vezetők általános iskolásoknak szóló táborainkban és alkalmasak is erre.
  • Tovább erősíteni a gyerekekben a természetszeretetet és a természetvédelem iránti elkötelezettséget, amit - reményeink szerint - sikerült a 10-14 éveseknek szóló táborainkban megalapozni.
  • Bevonni őket olyan tevékenységekbe, amelyek komolyabb, összetettebb szakmai ismereteket kívánnak és fejlesztenek ki, valamint ennek a korosztálynak nagy fizikai teljesítőképességét is kihasználják. Így például végeztünk már állományfelméréseket, dolgoztunk kétéltűek petéző helyének természetvédelmi kezelésén, segítettünk a kemencei kisvasút felújításában.
  • Szeretnénk lehetőséget teremteni a gyerekek között korábban született barátságok továbbéltetésére is.

 

TÉLI TÁBOR (TÉT)

1996. óta rendezünk 2-4 napos Téli Tábort azoknak, akik az adott évben részt vettek a Börzsönyi Ornitológiai és Természetvédelmi Táborban (BOTT) vagy a Börzsönyi Természetvédelmi Táborban (BTT). A tábor célja, hogy a résztvevők a nyáron megmutatott természet téli képével is megismerkedjenek. A program fő részét kirándulások és -ha lehetséges-,  dunaparti madármegfigyelés alkotja. Délután vetítéses előadásokkal, sportversenyekkel, kézműves foglalkozásokkal, vetélkedőkkel, madáretető-készítéssel, társasjátékokkal várjuk a gyerekeket.

erdeszet logo

Az Ipoly Erdő Zrt. Királyréti Erdészete a helyszín biztosításával támogatja táborunkat.