tet panorama

2017. december 28. és 30. között ismét a nagymarosi plébánia közösségi házában rendeztük meg a Téli Tábort, azoknak a gyerekeknek, akik nyáron jártak a középiskolás táborban, a BOTT-ban vagy a BTT-ben. A tavaly már jól bevált szálláshelyen alig fért el a 38 gyerek és több mint 10 felnőtt. A táborozók többsége BOTT-os gyerek volt, néhány BTT-s mellett ott volt majdnem mindenki, aki nyáron velünk volt a KÖTETben. A középiskolások lelkesedéssel teli jelenléte nagyon jót tett a hangulatnak.

Első este vetélkedővel, számháborúval és előadással telt az idő, amit mesével zártunk. Másnap, az enyhe időben havazott, de a hó csak a magasabb helyeken maradt meg tartósabban. Túránk során azért jártunk hóban is, de jellemzőbb volt az utunkat kísérő sár. A telet néhol a hideg szél idézte meg. Utunk során a téli erdő érdekességeivel, az ember tájra gyakorolt hatásával ismerkedhettek a gyerekek. Sötétedés után, az erdőben, csillagszórókkal kívántunk egymásnak -előre is- boldog új évet. Este előadás után ismét mesével ért véget a nap.

A tábor záró napjának délelőttjén helytörténeti sétát tettünk Nagymaroson és megnéztük a Duna téli madárvendégeit. Illetve megnéztük volna, ha lettek volna. Néhány halászó kormoránon és félálomban ücsörgő vadkacsán kívül egy fia madár nem ült a folyón. Még az elmaradhatatlan hattyúk is elmaradtak. A gyűrűzésnél sem jártunk nagyobb sikerrel, 1-2 cinege akadt csak a hálóba. Miután megebédeltünk, egy jól sikerült „Fele sem igaz” vetélkedő után a gyerekek beválthatták tábori pénzüket ajándékokra, aztán haza indultak. A táboroztatókra még 4-5 órányi munka várt, mire minden visszakerült a raktárba és takarítás után ők is elhagyhatták a szállást.

További képek a táborról itt.

erdeszet logo

Az Ipoly Erdő Zrt. Királyréti Erdészete a helyszín biztosításával támogatja táborunkat.