A TÉLI TÁBORBÓL IDÉN ISMÉT ELMARADT A TÁBOR, DE VOLT TÉL

TT kep1A koronavírus-járvány miatt idén sem rendezhettünk Téli Tábort, mert december végén, amikor lenni szokott, megint nem látszott veszélytelennek, hogy majdnem 50, sokfelől érkező ember egy légtérben tartózkodjon. Sokáig halogattuk a döntést, de végül le kellett mondanunk a táborozásról. Helyette kirándulni és –ahogyan tavaly is-, online vetélkedőre hívtuk a táborozó gyerekeket.

 

December 28-án egy Szobra tartó vonaton kezdtünk gyülekezni, a Királyrétre tartó kisvonaton már egy plusz kocsit is megtöltöttünk, Királyrétről pedig több mint negyvenen indultunk a Nagy-Hideg-hegyre. Eljöttek gyerekek, akik nyáron a BOTT-ban vagy a BTT-ben táboroztak, néhányan középiskolás táborozóink és a táborok szervezői közül, meg két kutya.kep4

Fogalmazhatnék úgy, hogy már akkor esett a hó, amikor a kisvonat Kismarosról elzakatolt velünk, - csakhogy a felújítása során hézagmentes, hegesztett síneket fektettek le, így a kisvonat már nem zakatol… Hosszú évek óta nem volt olyan szerencsénk, hogy havat is lássunk a Téli Táborban, így igazán megérdemeltünk már egy igazán télies kirándulást. Ahogyan egyre magasabbra kapaszkodtunk, egyre több volt a hó, sűrűbb a köd. Útközben többször is megálltunk, hogy megismertessünk a gyerekekkel valamit a téli erdő látványosságai közül. A Nagy-Hideg-hegyen hideg és zúzmara fogadott minket, meg a turistaház, - ahol kicsit elhúzódott a palacsintázás.

TT kep2

Lefelé menet megnéztük a Magas-Tax-i házat, - talán utoljára, mert a tervek szerint lebontják és újat építenek helyette… Már sötétedni kezdett, amikor elhagytuk a réten álló, egyre romosabb épületet. Miközben mi a magasabb részeken járunk, az alacsonyabban fekvő területen ónos szitálás volt, amitől korcsolyapályává vált minden. Ennek ellenére jó tempóban kellett ereszkednünk, hogy elérjük az utolsó Királyrétről induló buszt, így aztán nem mindenkinek sikerült elkerülnie a felszínnel nagyobb testfelülettel, gyorsan és hevesen létesítet, közvetlen kapcsolatot. Sajnos nem maradt időnk, hogy betérjünk A Rétre, így a királyréti erdészház közelében, a patakparton gyújtottunk csillagszórókat, ezzel kívánva a résztvevőknek boldog újévet és jó táborozást 2022-re.

kep3

Másnap este aztán, tizenegynéhány játékos részvételével lezajlott a másik téli-tábor-pótló program, az online „Fele sem igaz” vetélkedő. Tavaly is rendeztünk már ilyet, akkor is és most is nagyon jól sikerült. A nyertesek nyáron kapják majd meg nyereményeiket. Bízunk benne, hogy 2022 telén nem lesz járvány és ismét a megszokott Téli Táborba várhatjuk majd a gyerekeket. Annyira bízunk ebben, hogy már le is foglaltuk a szállást…

erdeszet logo

Az Ipoly Erdő Zrt. Királyréti Erdészete a helyszín biztosításával támogatja táborunkat.